Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Військовим розповіли, як скористатися відпусткою за сімейними обставинами під час війни

Реклама

Чи може військовослужбовець в умовах воєнного стану за наявності поважної причини піти у відпустку за сімейними обставинами? Роз'яснили в Регіональному центрі з надання БВПД у Чернівецькій області.

В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення. Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець. Це передбачає п. 18 ст. 101 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20.12.1991 р. № 2011-XII.

Порядок оформлення відпустки за сімейними обставинами:

Крок 1. Військовослужбовець подає рапорт безпосередньо командиру підрозділу з документами, що підтверджують відповідну сімейну обставину.

Крок 2. Командир підрозділу передає рапорт до штабу військової частини для розгляду командиром військової частини.

Крок 3. Командир військової частини приймає рішення щодо надання відпустки.

Рекомендовано подавати рапорт у двох екземплярах: на одному з екземплярів мають бути дата і підпис, які будуть підтверджувати факт звернення з рапортом або вихідний номер.

Якщо рапорт не приймають - можна звернутися по ієрархії до вищого по званню керівництва та залишати скаргу на гарячій лінії Генштабу 0 800 500 410.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини