Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Страхові виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві виросли у березні – Мінсоцполітики назвало розмір

15 березня 2023, 14:20
1171
0
Автор:
Реклама

Як інформує Мінсоцполітики, з 1 березня 2023 р. відбулась індексація щомісячних страхових виплат потерпілим від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, і особам, які мають право на страхові виплати в разі смерті потерпілого.

Ці виплати проіндексовані на 19,7% для 167 тисяч потерпілих та осіб, які мають право на щомісячні страхові виплати у разі смерті потерпілого. Розмір підвищення виплат після перерахування не може перевищувати 1500 грн.

Перерахування здійснюється згідно з Законом України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування”. Мінсоцполітики нагадує: страхові виплати - це кошти, що виплачуються застрахованим особам у разі настання страхового випадку. Перелік обставин та професійних захворювань, за яких настає страховий випадок, визначено постановою КМУ «Про затвердження Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві».

Як HR-фахівцю отримувати актуальне законодавство й моніторити зміни? Вся інформація є у LIGA360:HR-менеджер. Замов рішення сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини