Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські біженці повинні задекларувати допомогу від іноземних країн - Омбудсман

Реклама

Офіс Омбудсмана надав пояснення із питання, чи необхідно декларувати в Україні та платити податки із грошової та матеріальної допомоги від іноземних держав та їхніх державних фондів, іноземних кампаній та організацій, яку отримують мільйонии громадян України, котрі змушені шукати прихисток в інших країнах після початку повномасштабної війни.

Платники податків зобов'язані подавати річну декларацію про майновий стан і доходи з подальшою сплатою податків. Проте чинне законодавством передбачає виняток щодо оподаткування доходів за кордоном. Це стосується осіб та членів сім'ї першого ступеня споріднення, постраждалих внаслідок збройної агресії РФ і які скористалися правом на тимчасовий захист за кордоном та отримують допомогу від іноземних держав та їхніх державних фондів.

Тож громадяни України, які скористалися правом на тимчасовий захист в інших країнах світу, зобов'язані задекларувати як іноземний дохід отриману допомогу від іноземних держав, їхніх держфондів, іноземних кампаній та організацій. Водночас податок на цей іноземний дохід та військовий збір із суми такої допомоги не визначається та не сплачується.

Додатково переглядайте новину «Українським біженцям за кордоном доведеться декларувати доходи за 2022 рік - який алгоритм».

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини