Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС та Держпраці моніторять кількість найманих працівників та її відповідність обсягам діяльності роботодавців

Реклама

ДПС спільно із Держпраці працюють над тим, аби роботодавці оформляли трудові відносини з працівниками, сплачували податки та ЄСВ.

Для цього постійно проводять моніторинг кількості найманих працівників та відповідність їх кількості обсягам господарської діяльності. В ході цього моніторингу ідентифікують роботодавців, які мають високий ризик використання незадекларованої праці.

Відповідальність за використання праці одного неоформленого працівника може складати до 201 тис. грн. А це більше суми зарплати працівника на рівні мінімальної (6700 грн) зі сплатою всіх податків та зборів за 2 роки роботи.

На початок 2022 року близько 3 млн працівників працювали без оформлення трудових відносин. За умови виплати зарплати хоча б на рівні мінімальної - це майже 100 млрд грн податків та зборів на рік, які можуть бути спрямовані на захист нашої держави.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини