Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профспілка освітян навела розміри доплат і надбавок педпрацівникам у 2023 році

Реклама

Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки освіти та науки України відзначає, що педагогічним працівникам галузі освіти встановлюють, окрім посадових окладі (тарифних ставок), інші види доплат та надбавок.

1. Надбавка за стаж педагогічної роботи у наступних розмірах:

- понад 3 роки - 10%,

- понад 10 років - 20%,

- понад 20 років - 30% посадового окладу (ставки зарплати) відповідно до постанови КМУ від 31.01.2001 р. № 78;

2. Надбавка за престижність педагогічної праці - у граничному розмірі 30% посадового окладу (ставки зарплати) (постанова КМУ від 23.03.2011 р. № 373).

3. Доплата за успішне проходження сертифікації - в розмірі 20% посадового окладу (ставки зарплати) протягом дії сертифікату (постанова КМУ від 19.02.2020 р. № 113).

Постановою КМУ «Деякі питання встановлення підвищень посадових окладів (ставок заробітної плати) та доплат за окремі види педагогічної діяльності у державних і комунальних закладах та установах освіти» від 28.12.2021 р. № 1391 передбачені зокрема такі види доплат:

3. Доплата за класне керівництво:

- у 1-4 класах - в розмірі 20%,

- у 5-11 класах - в розмірі 25% посадових окладів (ставок зарплати);

4. Доплата за перевірку письмових робіт:

- з математики - 15%,

- з мови і літератури - 20%,

- іноземної мови, технічної механіки (конструювання) та креслення - 10 % посадових окладів (ставок зарплати), залежно від навчального навантаження;

- у 1-4 класах закладів загальної середньої освіти - 15 % ставки заробітної плати, незалежно від навчального навантаження.

5. Доплата за завідування навчальними (навчально-методичними) кабінетами, ресурсними кімнатами, лабораторіями, спортивними залами чи майданчиками - 10-15%, за завідування майстернями, кабінетами інформатики - 15-20% посадових окладів (ставок зарплати).

6. Доплата за роботу в інклюзивних класах (групах) - 20% посадового окладу (ставки зарплати) за години роботи в цих класах.

7. Доплата за проведення позакласної роботи з фізичного виховання учнів - 10-40% посадового окладу (ставки заробітної плати), залежно від кількості класів.

8. Доплата за обслуговування комп'ютерної техніки у закладах освіти, в яких створені кабінети інформатики - 10-15% (ставки зарплати) тощо.

Окрім цього, цією постановою передбачені підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) за роботу в певних типах закладів освіти, а також за педагогічні та інші звання.

Це зокрема:

- підвищення посадового окладу за педагогічні звання «вчитель-методист», «викладач-методист», «вихователь-методист», «майстер виробничого навчання I категорії» - на 15%;

- підвищення посадового окладу (ставки зарплати) за педагогічні звання «старший вчитель», «старший викладач», «старший вихователь», «керівник гуртка - методист», «педагог-організатор-методист», «практичний психолог-методист», «старший вожатий-методист», «майстер виробничого навчання II категорії» - на 10%, тощо.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини