Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи виключити з розрахункового періоду при обчисленні лікарняного невідпрацьовані працівником дні

4 квітня 2023, 09:10
456
0
Автор:
Реклама

До фахівців Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці звернувся керівник приватного акціонерного товариства з наступним питанням: «Після припинення режиму дистанційної роботи працівник не вийшов на роботу та не виходив два місяці на зв'язок, у зв'язку з чим роботодавець в табелі обліку робочого часу відмічав працівника, як відсутнього на робочому місці з невідомих причин. Після фактичного виходу на роботу цей працівник пішов на лікарняний. Чи виключаються з розрахункового періоду при обчисленні лікарняного дні не відпрацьовані працівником з невідомих причин?».

Відповідь була наступна: з розрахункового періоду, при розрахунку середньоденної заробітної плати, виключаються календарні дні, не відпрацьовані з поважних причин, виключно зазначені у статті 3 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, а саме:

- тимчасова непрацездатність,

- відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами,

- відпустка по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку та шестирічного віку за медичним висновком,

- відпустка без збереження заробітної плати.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини