Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форму звіту про використання коштів на відрядження або під звіт оновлять

Реклама

На сайті Мінфіну презентовано проект наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 вересня 2015 року № 841»

Його розробка пов'язана із Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» від 12.01.2023 р. № 2888-ІХ , яким оновили п. 170.9 ПКУ.

Зокрема, пп. 170.9.4 ПКУ передбачено використання звіту про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт, який складають та подають платник податку (у паперовій або електронній формі) за формою, встановленою Мінфіном, у разі:

а) наявності оподатковуваного доходу з метою розрахунку суми податку;

б) використання платником податку готівки понад суму добових витрат (включаючи отриману із застосуванням платіжних інструментів).

Також законодавчими змінами передбачено, якщо під час відрядження або виконання окремих цивільно-правових дій платник податку застосував платіжні інструменти, включаючи корпоративні (бізнесові) платіжні інструменти або особисті платіжні інструменти, чи їх реквізити для розрахунків у безготівковій формі та/або для отримання готівки в межах суми добових витрат та за відсутності оподатковуваного доходу, звіт про використання коштів/електронних грошей, виданих на відрядження або під звіт, не складають і не подають.

Саме тому Мінфіну вирішив оновити форму Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт, та Порядок його складання.

Тож запропоновано удосконалити чинну форму Звіту в частині розширення можливостей використання різних видів підпису (підписання власноруч або з використанням електронного цифрового підпису) у частині приведення термінології форми Звіту у відповідність до Закону України «Про платіжні послуги» шляхом заміни слів «платіжні доручення» словами «платіжні інструкції», оптимізувати кількість підписів, необхідних для забезпечення підтвердження фінансово-господарської операції відповідальними особами.

Додатково переглядайте:

- Нові правила використання підзвітних коштів;

- Електронні гроші в податкових розрахунках та нові правила для підзвітних коштів: зміни із 1 квітня.

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини