Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працевлаштування працівників на сезон збору овочів: що врахувати роботодавцю

Реклама

Як укладати трудовий договір з сезонним (тимчасовим) працівником на виконання роботи для збору овочів, відповіли в Центральному регіоні інспекційної діяльності у Дніпропетровській області.

Сезонними вважають працівників, які виконують сезонні роботи, які внаслідок природних і кліматичних умов виконуються не цілий рік, а упродовд\ж певного періоду (сезону), що не перевищує шести місяців (п. 1 Указу про сезонні роботи - Указ Президії Верховної Ради СРСР від 24.09.1974 р. № 310-ІХ «Про умови праці робітників і службовців, зайнятих на сезонних роботах» в редакції від 04.04.1991 року).

Трудові договори із сезонними працівниками - строкові трудові договори, які укладаються:

- на період виконання певної роботи;

- на визначений термін, що встановлюється за згодою сторін

Трудовий договір під час прийняття на сезонні (тимчасові) роботи може бути укладено на строк, який не перевищує тривалості сезону і є не більшим шести місяців, для виконання тимчасових робіт не більше двох місяців, а для заміщення тимчасово відсутнього працівника - не більше чотирьох місяців.

При оформленні трудових відносин із сезонним (тимчасовим) працівником роботодавець повинен попередити про сезонний характер роботи, про що зазначають в заяві працівника про прийняття на роботу та в наказі (розпорядженні) про прийняття на роботу. Порушення вимог свідчить, що з працівником укладено трудовий договір на невизначений строк.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини