Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які кадрові документи і де зберігати в період війни - Держпраці

Реклама

Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Держапраці перелічило, які кадрові документи вести під час воєнного стану та де їх зберігати.

Насамперед вказано, що роботодавець самостійно визначає порядок роботи кадрових служб на підприємстві, а також перелік кадрових документів, які будуть вестися на період воєнного стану (ст. ч. 7 Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану»).

Серед обов'язкових документів інспектори вказала такі: штатний розпис, правила внутрішнього трудового розпорядку, табель обліку робочого часу, накази з кадрових питань, особові картки працівників, їх трудові книжки та журнал обліку руху трудових книжок, графік відпусток, трудові договори, посадові інструкції.

Оптимально аби кадрова служба створила цифрові копії згаданих документів, які доцільно розмістити на декількох носіях у різних регіонах (жорсткі диски комп'ютерів, флеш-накопичувачі, зовнішні жорсткі диски, картки пам'яті), зберегти в хмарних сховищах (google-диск, файлообмінники, тощо). Це убезпечить від втрати документів у разі фізичного знищення одного з носіїв.

Додатково переглядайте статті:

- Кадрова документація підприємства: вимоги, структура, відповідальність;

- Відпусткова кадрова документація: умови й особливості складання;

- Кадрова документація для ФОПа-роботодавця.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини