Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

На МСЕК та ВЛК чекає велика реформа – Прем’єр-міністр

12 квітня 2023, 10:05
2154
0
Автор:
Реклама

За словами Прем'єр-міністра, держава починає велику реформу медико-соціальних експертних комісій та військово-лікарських комісій. Пілотні проекти вже запущено, і цьогоріч оновлені підходи повинні запрацювати по всій країні.

«Не має бути черг, незрозумілих довідок та бігання між кабінетами. Робимо проходження цих комісій максимально комфортним для військовослужбовців. Довідки мають ходити за ветераном, а не навпаки. Всі терміни з розслідування обставин поранення будуть скорочені. Кількість штатних і гарнізонних ВЛК буде суттєво збільшено. Максимально цифровізуємо всі погодження», - підкреслив Денис Шмигаль.

Де підприємцю шукати актуальну інформацію? Усе необхідне знайдеш у рішенні LIGA360:Підприємець. Новини, аналітика, онлайн-звітність, форми та бланки. Більше за посиланням.

Серед інших пріоритетних завдань ветеранської політики, як зауважив глава уряду, - житло, діджитал-послуги для ветеранів та створення Сервісних офісів у справах ветеранів. Зокрема, Денис Шмигаль виокремив пільгове іпотечне кредитування для захисників та захисниць України, розвиток цифрового проекту єВетеран та послуги для ветеранів у ЦНАПах.

«Основні завдання сервісних офісів - це координація роботи, взаємодія з місцевою владою для підтримки ветеранів, узагальнення потреб, реалізація державної політики у сферах соціального та правового захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей. Такі офіси будуть створені по всій країні», - відзначив Прем'єр-міністр.

Шукаєш роз'яснення законодавчих норм для бухгалтерського обліку? Спробуй LIGA360. З будь-якого НПА можна перейти на пов'язані документи, як-то статті, роз'яснення держорганів, чи інші закони. Обирай вигідний тариф прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини