Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повістки будь-де і нові повноваження військкоматів – постанова КМУ

12 квітня 2023, 13:15
7457
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 07.04.2023 р. № 318 вніс зміни до Положення про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, дозволивши зокрема вручати військовозобов'язаним повістки незалежно від місця перебування на військовому обліку.

Згідно з новаціями територіальні центри комплектування і соціальної підтримки (раніше вони іменувалися військкоматами), зокрема здійснюють заходи оповіщення та призову громадян (крім військовозобов'язаних і резервістів Служби безпеки України та Служби зовнішньої розвідки):

- на військову службу за призовом осіб офіцерського складу;

- на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву);

- на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку).

Але вони більше не виконують завдань щодо підготовки та ведення територіальної оборони.

Крім того, оновлено обов'язки керівника ТЦК. Він буде відповідати також за здійснення заходів оповіщення та призову громадян на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (зарахованих до військового оперативного резерву) та на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, відповідно до порядку мобілізаційного розгортання, визначеного Міноборони та Генеральним штабом Збройних сил, а також на військову службу за призовом осіб офіцерського складу.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини