Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ затвердило граничні норми вібрації на робочому місці та порядок її оцінки

14 квітня 2023, 10:05
330
0
Автор:
Реклама

Наказом МОЗ від 13.02.2023 р. № 285 затвердили Граничні та робочі рівні виробничої вібрації та Порядок проведення оцінки рівня небезпеки впливу вібрації на працівника. Цей наказ набере чинність через шість місяців з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Граничні та робочі рівні виробничої вібрації встановлюють значення граничної та діючої експозиції для локальної та загальної вібрації, що впливає на працівників у процесі роботи, для захисту працівників від загрози їхньому здоров'ю і безпеці, що виникає або може виникнути під час впливу на них вібрації.

Граничні та робочі рівні виробничої вібрації поширюються на всі види трудової діяльності, при яких працівники зазнають або можуть зазнавати впливу механічної вібрації у процесі роботи, крім морського і повітряного транспорту щодо загальної вібрації, якщо сучасний стан виробництва і специфічні характеристики робочого місця не дають можливості привести рівень вібрації у відповідність з гранично допустимими значеннями, незважаючи на вжиті технічні і організаційні заходи.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини