Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пропонує зміни в додатки до декларації з податку на прибуток підприємств

Реклама

Чергові зміни до ПКУ, внесені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг» від 12.01.2023 р. № 2888-ІХ, зумовили розробку ДПС проекту наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до додатків до Податкової декларації з податку на прибуток підприємств».

Зокрема, Законом № 2888 викладено в новій редакції абз. 2 пп 141.1.3 та абз. 2 пп. 141.1.4 ПКУ щодо:

- збільшення фінансового результату до оподаткування на позитивну різницю між приростом (убутком) сформованих у відповідному звітному періоді відповідно до МСФЗ страховими резервами, крім тих, що не впливають на формування фінансового результату до оподаткування страховика (за вирахуванням прав вимоги до перестраховиків у страхових резервах), та приростом (убутком) відповідних резервів, розрахованих за методикою, визначеною НБУ (за вирахуванням прав вимоги до перестраховиків у страхових резервах);

- зменшення фінансового результату до оподаткування на від'ємну різницю між приростом (убутком) сформованих у відповідному звітному періоді відповідно до МСФЗ страховими резервами, крім тих, що не впливають на формування фінансового результату до оподаткування страховика (за вирахуванням прав вимоги до перестраховиків у страхових резервах), та приростом (убутком) відповідних резервів, розрахованих за методикою, визначеною НБУ (за вирахуванням прав вимоги до перестраховиків у страхових резервах).

Тому пропонуються змін в додаток РІ до Податкової декларації з податку на прибуток.

Зміни та нововведення щодо подання податкової звітності у 2023 році - знайдете у LIGA360:Бухгалтер. А модуль "Податки-2023" допоможе бути в курсі численних змін, що відбуваються цього року в податковому законодавстві України. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини