Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС наголосила на обов’язковості кошторису для ОСББ

Реклама

Неприбуткові підприємства, установи та організації не виступають платниками податку на прибуток підприємств, але за умови дотримання вимог п. 133.4 ПКУ - вказали в Головному управлінні ДПС у Львівській області.

Обов'язкова умова для неприбуткових організацій - використання своїх доходів (прибутків) виключно для фінансування видатків на своє утримання, реалізації мети (цілей, завдань) та напрямів діяльності, визначених установчими документами.

До неприбуткових організацій відносять й об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.

Про використання кошторису згадується в ст. ст. 7, 10 і 18 Закону № 2866.

В статуті має бути визначено, зокрема, джерела фінансування, порядок використання майна та коштів об'єднання; порядок прийняття кошторису, створення та використання фондів об'єднання, включаючи резервні, а також порядок оплати спільних витрат.

Затверджений загальними зборами кошторис ? це офіційний дозвіл правлінню витрачати кошти за визначеними у кошторисі статтями видатків. Також кошторис визначає цільове призначення надходжень об'єднання.

Тож кошторис обов'язково складають і затверджують в ОСББ.

Додатково читайте статті:

- ОСББ: як не втратити неприбутковий статус;

- ОСББ: загальні моменти бухгалтерського обліку.

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини