Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд збільшив на час війни посадові оклади окремих категорій держслужбовців у півтора і два рази

28 квітня 2023, 14:05
11822
1
Автор:
Реклама

Кабмін ухвалив постанову «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану» від 25.04.2023 р. № 391. Цим рішенням уряду підвищено оклади працівникам державних органів, які працюють на територіях, де тривають активні чи можливі бойові дії. Зокрема, йдеться про персонал територіальних органів ЦОВВ, апаратів судів, військових адміністрацій, інших державних органів.

Отже, на період воєнного стану для працівників державних органів, які безпосередньо здійснюють свої повноваження:

- на територіях активних бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, для яких не визначена дата завершення бойових дій, посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 2;

- на територіях можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, посадові оклади визначаються з урахуванням коефіцієнта 1,5.

Підвищення розмірів посадових окладів з урахуванням указаних коефіцієнтів здійснюється з урахуванням фактично відпрацьованого часу протягом місяця.

Для цілей цієї постанови розташування робочого місця працівника визначається керівником державного органу (керівником державної служби) шляхом затвердження відповідного переліку працівників, які здійснюють свої повноваження безпосередньо на території можливих чи активних бойових дій.

Але працівникам державних органів, які безпосередньо здійснюють свої повноваження на територіях можливих чи активних бойових дій та яким підвищуються розміри посадових окладів відповідно до Постанови № 391, інші виплати за роботу з особливими умовами праці, визначені актами КМУ, не встановлюються.

Також уряд рекомендував органам місцевого самоврядування застосувати аналогічні положення щодо своїх службовців.

Постанова № 391 набирає чинності з дня її опублікування і застосовується до припинення чи скасування воєнного стану в Україні.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини