Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняні не виплачують в період перебування на курсах підвищення кваліфікації – ПФУ

Реклама

Допомогу по тимчасовій непрацездатності надають у формі страхових виплат, які повністю або частково компенсують втрату зарплати (доходу) при настанні тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві (ч. 1 ст. 15 Закону № 1105).

При направленні працівників для підвищення кваліфікації з відривом від виробництва за ними зберігають місце роботи (посада) і проводять виплати, передбачені законодавством (ст. 122 КЗпП).

Тож враховуючи, що на період проходження курсів підвищення кваліфікації працівника увільняють від роботи на період навчання, працівнику за дні хвороби, які співпали з періодом проходження такий курсів, допомогу по тимчасовій непрацездатності не надають, оскільки за період навчання передбачено збереження середньої зарплати.

Джерело: лист ПФУ 25.04.2023 р. № 2800-030401-8/22536.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини