Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок блокування податкових накладних скоригують: проект наказу Мініфіну

Реклама

Наприкінці березня 2023 року ДПС представила проект чергових змін в порядок блокування податкових накладних, про які йшлося за посиланням.

Наразі Уряд їх ще не розглянув, проте на сайті Мінфіну розмістили новий проект наказу «Про затвердження Змін до Порядку прийняття рішень про реєстрацію/відмову в реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових».

Він спрямований на вирішення ситуації, коли між платниками податку та органами ДПС виникають непорозуміння, а саме відсутність в отримувача (покупця) інформації щодо подання пояснень та копій документів постачальником (продавцем) до розрахунків коригування, у яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, та результату розгляду таких пояснень та копій документів комісією регіонального рівня, а також неможливість подання платниками податку пояснень та копій документів, виключно за кодами товарів згідно з УКТ ЗЕД або кодами послуг згідно з ДКПП, зазначеними у квитанції про зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Також передбачено, що рішення комісії регіонального рівня про реєстрацію або відмову в реєстрації ПН/РК в ЄРПН надсилатимуть засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Окрім того, подання письмових пояснень та копій документів до РК, у яких передбачено зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику, має право ініціювати отримувач (покупець), для чого:

- отримувач (покупець) надсилає такі пояснення та копії документів постачальнику (продавцю) в електронному вигляді через електронний кабінет;

- постачальник (продавець) подає такі пояснення та копії документів до ДПС.

Отримувач (покупець) отримує через електронний кабінет інформацію щодо дати подання пояснень та копій документів постачальником (продавцем) і результату розгляду таких пояснень, а також копій документів комісією регіонального рівня.

Бухгалтерська майстерність + інструменти LIGA360 = максимум ефективності. Контролюйте зміни законодавства, знаходьте алгоритми дій для роботи, зменште рутинне навантаження завдяки сервісам для бухгалтерів. Дізнайтеся більше переваг LIGA360 за посиланням.

Зверніть увагу, що із 1 квітня застосовується нова форма податкової накладної.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини