Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оплачується лікарняний, сформований в період відпустки без збереження зарплати

Реклама

Оскільки допомогу по тимчасовій непрацездатності надають у формі компенсації втраченого заробітку, то якщо тимчасова непрацездатність співпала з перебуванням у відпустці без збереження зарплати, тоді таку допомогу за цей період не надають.

Якщо ж тимчасова непрацездатність продовжується після закінчення такої відпустки, то допомогу надають починаючи з дня, коли застрахована особа повинна була приступити до роботи.

Однак із декретними ситуація інша. При настанні у застрахованої особи права на відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами під час перебування у відпустці без збереження зарплати, таку відпустку переривають і надають відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами.

Також треба зважати, коли в розрахунковому періоді (12 календарних місяців) застрахована особа не мала заробітку через перебування у відпустці без збереження зарплати, що підтверджується відповідними наказами роботодавця, допомогу по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах обчислюють відповідно до п. 28 Порядку № 1266.

Джерело: лист ПФУ 06.04.2023 р. № 13252-15249/У-03/8-2800/23.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини