Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До 10 тисяч зараз і 15 тисяч з липня — кафе і ресторани знову штрафують за курців

2 травня 2023, 10:05
970
0
Автор:
Реклама

Набув чинності наказ МОЗ, який визначає перелік підстав для здійснення позапланових заходів державного нагляду у сфері антитютюнового законодавства. Про це повідомив головний спеціаліст відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби Юрій Сахно, інформує Укрінформ.

“У квітні 2023 року набув чинності наказ Міністерства охорони здоров'я України, який визначає перелік підстав для здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення на період воєнного стану”, - сказав Сахно. Він зазначив, що цей наказ включає у себе такі підстави, як: самостійне звернення суб'єкта господарювання; доручення Прем'єр-міністра України; звернення фізичної особи.

Представник Держпродспоживслужби нагадав, що з початку війни уряд запровадив мораторій на перевірки у сфері антитютюнового законодавства, що нівелювало контроль за його дотриманням. «Але відтепер у Держпродспоживслужби стане більше можливостей притягувати до відповідальності недобросовісних власників кафе, барів та ресторанів, які з тих чи інших причин не слідкують за дотриманням антитютюнового законодавства», - наголосив Сахно.

Він також повідомив, що у разі порушення антитютюнового законодавства відповідальність для закладів ресторанного господарства за куріння в приміщенні становить від 1000 до 10 000 грн за кожне порушення. З 11 липня 2023 року такий штраф становитиме 3 000 грн за перше порушення впродовж року та 15 000 грн - за кожне наступне.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини