Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Період військової служби не зменшуватиме розмір лікарняних: розроблено проект постанови Кабміну

Реклама

Мінсоцполітики напрацювало проект зміни до п. 3 Порядку обчислення середньої зарплати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням.

Мета змін - збільшити лікарняних (декретних) особам, які повернулися на роботу після проходження військової служби.

Тому пропонується зміна до п. 3 Порядку № 1266, доповнивши перелік поважних причин, відповідно до якого під час обчислення середньої зарплати для розрахунку страхових виплат календарні дні, не відпрацьовані з цих причин, виключають із розрахункового періоду застрахованої особи, періодом, протягом якого працівник проходив строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або проходив військову службу за контрактом під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення, коли за ним не зберігався середній заробіток за такий період і не сплачувався роботодавцем ЄСВ.

Також переглядайте публікацію «Середня зарплата для оплати лікарняних і декретних: що змінилося з 1 січня 2023 року».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини