Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пропонує новий порядок компенсації витрат за працевлаштування осіб з інвалідністю

Реклама

Представлено проект постанови КМУ «Деякі питання надання роботодавцям компенсації фактичних витрат на оплату праці працевлаштованих осіб з інвалідністю».

Ним пропонується затвердити Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат на оплату праці працевлаштованих осіб з інвалідністю.

Компенсацію виплачуватимуть у розмірі фактичних витрат на оплату праці за кожну працевлаштовану особу з інвалідністю, яка є застрахованою особою, щомісяця протягом шести місяців з дня працевлаштування особи з інвалідністю незалежно від групи інвалідності, але не вище граничного розміру компенсації, який не може перевищувати 15 000 гривень, або обчисленої з неї відповідної суми у разі, коли особа працювала неповний місяць.

Для отримання компенсації роботодавець подаватиме до центру зайнятості за місцем його господарської діяльності заяву. До заяви додаватимуть:

- засвідчену роботодавцем копію наказу про працевлаштування особи з інвалідністю або документа, що підтверджує працевлаштування такої особи;

- відомості про господарську діяльність, а також про всю незначну державну допомогу, отриману роботодавцем протягом останніх трьох років, її форму та мету.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини