Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зарплата, надбавки та премії службовців місцевого самоврядування – що передбачає новий Закон

8 травня 2023, 11:40
11708
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді України було прийнято Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (законопроект № 6504 від 05.01.2022 року). Як інформує НАДС, цей крок наближає нас до європейської системи самоврядування. Цей Закон регулює відносини, що виникають у зв'язку із вступом громадян України на службу в органи місцевого самоврядування, її проходженням та припиненням, визначає правовий статус службовців місцевого самоврядування, особливості служби виборних посадових осіб, а також особливості трудових відносин, що виникають у зв'язку із перебуванням осіб на патронатній службі в органах місцевого самоврядування. Закон визначає нові правові та організаційні засади служби в органах місцевого самоврядування, а також здійснює гармонізацію із законодавством з питань державної служби в Україні.

Закон набирає чинності через 6 місяців з дня опублікування, але не раніше ніж через 6 місяців з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Згідно з текстом законопроекту, заробітна плата службовця місцевого самоврядування складається з:

1) основної заробітної плати - посадового окладу;

2) додаткової заробітної плати - надбавки за вислугу років, надбавки за ранг службовця місцевого самоврядування, премії та компенсації за додаткове навантаження;

3) інших грошових виплат - допомоги до щорічної основної відпустки, допомоги для вирішення соціально-побутових питань та інших заохочувальних і компенсаційних виплат, передбачених цим та іншими законами.

Надбавка за вислугу років встановлюється на рівні 3 відсотків посадового окладу службовця місцевого самоврядування за кожний рік стажу служби в органах місцевого самоврядування, але не більше 50 відсотків посадового окладу.

Розміри надбавок за ранги службовців місцевого самоврядування визначаються відповідною радою виходячи з розмірів надбавок за ранги державних службовців, затверджених КМУ.

Встановлення премій службовцям місцевого самоврядування здійснюється керівником служби залежно від особистого внеску службовця в загальний результат роботи органу.

Компенсація за додаткове навантаження у зв'язку з виконанням обов'язків тимчасово відсутнього службовця місцевого самоврядування виплачується у розмірі 50% посадового окладу тимчасово відсутнього службовця місцевого самоврядування.

Читай усі бухгалтерські видання LIGA ZAKON на платформі LIGA360. Менше часу на пошук - більше інформації та аналітики. Обирай вигідний тариф за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини