Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За заявою платника податківці можуть прийти на позапланову перевірку

Реклама

Головне управління ДПС у Запорізькій області відповіло, чи буде підставою для документальної позапланової перевірки заява платника податків на її проведення.

Документальну позапланову перевірку проводять на підставі поданої заяви платника податків про перевірку після прийняття рішення керівника органу ДПС, яке оформлюють наказом.

Однак органам ДПС заборонено проводити документальні позапланові перевірки, які передбачені пп. 78.1.1, 78.1.4, 78.1.8 78 ПКУ, якщо питання, що є предметом такої перевірки, були охоплені під час попередніх перевірок платника податків (абз. 2 п. 78.2 ПКУ).

Обмеження у підставах проведення перевірок платників податків, визначені ПКУ, не поширюються на перевірки, які проводяться на звернення платника податків (абз. 1 п. 78.2 ПКУ).

Додатково переглядайте:

- Первинку та фінзвітність зберігаємо щонайменше 5 років: новації Закону № 2970;

- Нові штрафи в ПКУ та нові підстави для камеральних перевірок: новації Закону № 2970.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини