Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де показувати у додатку 4ДФ списану заборгованість, за якою минув строк позивної давності

9 травня 2023, 13:15
219
0
Автор:
Реклама

Сума списаної заборгованості, за якою минув строк позовної давності, відображається юридичною особою - кредитором у додатку 4ДФ до Розрахунку під ознакою доходу «107». При цьому, фізична особа самостійно сплачує податок з таких доходів та зазначає їх у річній податковій декларації. Про це відзначають фахівці ГУ ДПС у Закарпатській області

Водночас, сума списаної на користь фізичної особи заборгованості, за якою минув строк позивної давності, розмір якої не перевищує суму, що становить 50% місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року (у 2023 році - 1342,00 грн.), відображається у додатку 4ДФ до Розрахунку під ознакою доходу «194», як виплата інших доходів.

Нагадуємо, що згідно з Довідником ознак доходів у додатку 4ДФ до Розрахунку відображаються:

- сума списаної заборгованості, за якою минув строк позовної давності - під ознакою доходу «107», без заповнення граф 4 «Сума перерахованого податку» та 4а «Сума нарахованого податку», тобто проставляється «0»;

- інші доходи, які згідно з ПКУ не включаються до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу, - під ознакою доходу «194».

Радимо ознайомитись також із матеріалом «4ДФ: особливості заповнення та виправлення помилок».

Безліч переваг для бухгалтерів - єдине рішення LIGA360. Відповіді податкової, вебінари на "гарячі теми", розсилки з новинами та аналітикою, актуальні форми звітності. Замов LIGA360 прямо зараз, щоб зробити роботу зручнішою.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини