Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включати до стажу для відпустки час військової служби за мобілізацією – Держпраці

16 травня 2023, 10:12
1470
0
Автор:
Реклама

Чи зараховується до стажу, що дає право на щорічну відпустку, час, коли за працівником призваним на військову службу під час мобілізації зберігалися місце роботи (посада)? Відповідь надало Північно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці. Як вказали посадовці, середній заробіток за таким працівником не зберігається і вказаний період до стажу, що дає право на щорічну відпустку, не зараховується.

Як відомо, з 19.07.2022 р. за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи і посада.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Також читайте поради з публікацій:

- Компенсація соцвідпустки в разі зміни місця роботи;

- Виплата компенсації за щорічну додаткову відпустку: чи можливо;

- Компенсація за невикористану відпустку: які ризики в разі недоплати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини