Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено вимоги до утилізації харчових відходів в закладах освіти, відпочинку та оздоровлення – Держпродспоживслужба

17 травня 2023, 16:00
839
0
Автор:
Реклама

Свіжість харчових продуктів - один із важливих факторів їх якості. У дитячих закладах освіти, відпочинку та оздоровлення це питання належить до компетенції відповідальної особи, яка здійснює контроль за умовами та строками зберігання харчових продуктів, керуючись встановленим МОЗ вимогам щодо організації харчування в закладах загальної середньої освіти.

Держпродспоживслужба нагадала, що неякісна та небезпечна продукція підлягає обов'язковому вилученню з обігу. Оператори ринку під час поводження з харчовими відходами (неїстівні субпродукти та інші залишки) повинні:

- якомога швидше видаляти харчові відходи з приміщення, де є харчові продукти;

- розміщувати харчові відходи у закритих контейнерах, сконструйованих таким чином, щоб забезпечити максимальний рівень захисту та їх дезінфекцію;

- дотримуватися відповідних положень законодавства щодо зберігання і утилізації (знищення) харчових та інших відходів та/або мати договори щодо їх утилізації (знищення).

Харчові відходи знищуються відповідно до норм діючого законодавства. Прибирання, миття та дезінфекцію контейнерів, ємностей для зовнішнього зберігання відходів проводять окремо від іншої тари. Контейнери для внутрішнього зберігання відходів можуть бути одноразовими або повертатися у приміщення після їх очищення, миття та дезінфекції.

Як бухгалтерам впоратися зі щоденним потоком інформації та змінами? Все потрібне є на ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер. Отримуйте сповіщення про зміни законодавства й статусів контрагентів, читайте актуальні професійні видання. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненим у кожному рішенні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини