Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін підвищив зарплати медикам в зоні бойових дій та на прифронтових територіях

18 травня 2023, 09:22
7462
0
Автор:
Реклама

Уряд ухвалив постанову, якою збільшив розмір мінімальної заробітної плати медикам, які надають спеціалізовану та екстрену медичну допомогу в зоні активних бойових дій та на прифронтових територіях. Йдеться про встановлення нового рівня зарплати для лікарів, фармацевтів, фахівців з реабілітації, медичних сестер та молодших медичних працівників, які працюють в небезпечних умовах поблизу лінії фронту. Про це інформує МОЗ.

Зокрема, на територіях активних бойових дій встановлено заробітну плату на рівні не менше:

- 28000 гривень - для лікарів, фармацевтів, професіоналів у галузі охорони здоров'я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я;

- 18000 гривень - для медсестер та медбратів;

- 9000 гривень - для молодших медпрацівників.

На територіях можливих бойових дій (прифронтових територіях) встановлено заробітну плату на рівні не менше:

- 23000 гривень - для лікарів, фармацевтів, професіоналів у галузі охорони здоров'я та професіоналів з вищою немедичною освітою у галузі охорони здоров'я;

- 15500 гривень - для медсестер та медбратів;

- 8000 гривень - для молодших медпрацівників.

Рішення постанови розповсюджується на медичних працівників закладів охорони здоров'я, які мають контракт із Національною службою здоров'я.

Постанова діятиме до кінця 2023 року.

Що треба знати бухгалтеру про надання і оплату відпусток у 2023 році? Усі потрібні матеріали оновлюються у LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини