Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи мають працівники право на додаткову відпустку під час воєнного стану – Держпраці

26 травня 2023, 12:00
2909
0
Автор:
Реклама

Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці нагадало про право працівників на додаткову відпустку під час воєнного стану. За його висновком, під час воєнного стану працівник має право, окрім основної щорічної відпустки, оформити додаткову відпустку.

Законом № 2136 було внесено зміни до порядку надання та компенсації відпусток, розрахунку стажу для щорічних основних та додаткових відпусток, встановлено деякі обмеження, а також додано нові види відпусток. Можливість оформлення протягом періоду воєнного стану щорічних додаткових, соціальних, навчальних та інших відпусток тривалістю та на умовах, визначених законодавством про відпустки, не обмежується Законом № 2136.

Згідно з ч. 2 ст. 12 Закону № 2136 у період дії воєнного стану роботодавець може відмовити працівнику у наданні будь-якого виду відпусток (крім відпустки у зв'язку вагітністю та пологами та відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку), якщо такий працівник залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури.

Держпраці звертає увагу, що зазначена норма стосується виключно випадків, коли працівник залучений до виконання робіт на об'єктах критичної інфраструктури.

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й війського обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини