Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть відтермінувати вільний ринок землі через повномасштабну військову агресію російської федерації

2 червня 2023, 09:15
675
0
Автор:
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону про внесення змін до розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо відтермінування набуття юридичними особами права на купівлю земельних ділянок сільськогосподарського призначення (№9341 від 29.05.2023 р.).

Проект Закону розроблений з метою недопущення погіршення становища власників земель сільськогосподарського призначення, недопущення зловживань під час здійснення операцій із землею, шляхом внесення відповідних змін до ЗКУ. Передбачається відтермінувати на два роки з дня припинення або скасування воєнного стану на території України скасування:

- обмежень щодо максимальної загальної площі земельних ділянок сільськогосподарського призначення у власності громадянина України в сто гектарів;

- заборони купівлі-продажі або відчуження в інший спосіб на користь юридичних осіб земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які перебувають у приватній власності.

У разі ухвалення цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Зараз пунктом 15 Перехідних положень ЗКУ до 1 січня 2024 року встановлено обмеження щодо обігу земель сільськогосподарського призначення. Зокрема, забороняється купівля-продаж або відчуження в інший спосіб на користь юридичних осіб земельних ділянок, які перебувають у приватній власності і віднесені до земель для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства та ін.

Бажаєте першими дізнаватися про всі податкові та бухгалтерські зміни у 2023 році? Слідкуйте за розділами "Податки" та "Новації воєнного стану" у LIGA360:Бухгалтер. А ще ви можете налаштувати моніторинги, щоб отримувати сповіщення автоматично. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини