Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тарифи на електроенергію для населення до кінця року більше не підвищуватимуться – міністр

6 червня 2023, 15:45
1100
0
Автор:
Реклама

Підвищення тарифів на електроенергію для побутових споживачів до 2,64 грн/кВт-год було вимушеним кроком, але це рішення дозволить забезпечити українців електричною енергією протягом опалювального сезону. На цьому наголосив міністр енергетики України Герман Галущенко.

«Ми робили все, щоб оминути підвищення тарифів. Але довелось ухвалити це вимушене рішення для того, щоб забезпечити електроенергією наших споживачів і пройти наступну зиму. Завдяки цьому рішенню ми бачимо, що є можливість провести ремонтну кампанію, стабілізувати енергосистему і відповідним чином підготуватися до наступного сезону», - зазначив він.

Міністр також повідомив, що наразі не йдеться про наступні етапи підвищення тарифів. «Ми запропонували термін дії цього рішення до кінця року. Подивимося, як буде проходити опалювальний сезон, але у нас є відчуття, що цього рішення буде достатньо для того, щоб забезпечити проходження ОЗП і не рухати ціни надалі», - сказав міністр. Герман Галущенко також наголосив, що незважаючи на чутки, немає ніяких підстав для віялових відключень споживачів від електропостачання.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини