Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада проголосувала за нові правила відпусток для військовослужбовців

12 червня 2023, 10:55
15236
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада підтримала законопроект №9378 щодо збільшення тривалості відпустки військовослужбовців під час воєнного стану. Про це повідомив народний депутат Я. Железняк. Варто зауважити, що законопроект був отриманий парламентом 10 червня і у той же день проголосований.

Законопроект №9378 пропонує викласти в новій редакції п. 18 ст. 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей". Після оновлення ця норма передбачатиме, що в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям всіх видів військової служби (тобто і строковикам) може надаватися щорічна основна відпустка, тривалістю 30 календарних днів за повний рік служби, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Щорічна основна відпустка може бути надана частинами тричі на рік за умови одночасної відсутності не більше 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

У разі підписання Президентом цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Читайте також:

- Працівник повернувся з військової служби: як надати відпустку або виплатити компенсацію;

- Компенсація за відпустку мобілізованому працівнику.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини