Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок держреєстрації і зняття з обліку транспортних засобів змінено – постанова КМУ

16 червня 2023, 09:20
2138
0
Автор:
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 13.06.2023 р. № 599 вніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Цим рішенням спрощено:

- процедуру державної реєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку транспортних засобів, що надасть можливість отримувати зазначені послуги в електронній формі;

- скасовано необхідність обов?язкового проведення експертного дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів (тепер таке дослідження здійснюватиметься за бажанням власника транспортного засобу);

- визначено, що обов?язковим проведення експертного дослідження є виключно для транспорту, який перебував в експлуатації за кордоном та підлягає першій державній реєстрації в Україні.

Ми вже повідомляли, що заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий наголосив, що завдяки нововведенням процедура перереєстрації автомобіля стала ще зручнішою та доступнішою.

Отримай доступ до найповнішої інформаційної бази для бухгалтера прямо сьогодні! Понад 1,7 млн нормативно-правових актів й аналітики, форми та бланки для бухгалтерського обліку. Дізнайся ще більше переваг за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини