Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закриття ФОП тепер відбуватиметься автоматично – Мін’юст

16 червня 2023, 11:30
3598
0
Автор:
Реклама

Міністерство цифрової трансформації повідомило, що на порталі Дія можна буде автоматично закрити ФОП у кілька кліків, та закликало долучатися до бета-тесту. Послуга автоматична, тож закрити бізнес можна буде всього за 1 секунду.

Послуга актуальна для людей, які, наприклад, хочуть змінити форму власності бізнесу чи припинити підприємницьку діяльність.

Більше не потрібно заповнювати заяву вручну, а потім чекати, коли її опрацює реєстратор. Усі дані автоматично підтягнуться з Єдиного державного реєстру (ЄДР). Це мінімізує людський фактор і внеможливить помилки в заяві. Вам необхідно лише перевірити інформацію та завірити її електронним підписом.

Після цього дані про закриття ФОП автоматично надійдуть з ЄДР до податкової за місцем реєстрації. І все - ФОП закрито.

Долучитися до тестування можуть фізичні особи-підприємці, які мають РНОКПП або використовують паспортні дані замість картки платника податків.

«Раніше після того, як підприємець подавав заяву на закриття ФОП, державний реєстратор вручну вносив інформацію про закриття бізнесу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР) та інформував податкову службу, де було зареєстровано фізичну особу-підприємця, що цей ФОП закрито. Нині ж ми автоматизуємо цей процес! Усі дані з ЄДР будуть одразу підтягуватись до заяви. Це зменшить людський фактор та ймовірність помилок. Тож, підприємцю залишиться лише перевірити інформацію та підписати заяву електронним підписом», - пояснює заступник міністра юстиції з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Усі бухгалтерські інструменти для підприємця - в одному рішенні. Замовляй рішення LIGA360, щоб знати про зміни законодавства, перевіряти контрагентів й подавати звітність онлайн. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини