Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня зростуть ціни на електроенергію для бізнесу – як це відіб'ється на цінах

22 червня 2023, 15:45
39622
0
Автор:
Реклама

Як ми вже повідомляли, з 1 червня 2023 року виріс тариф на електроенергію для населення: тепер він становить 2,64 гривень/кВт-год. З цього приводу міністр енергетики заявив, що з підняттям тарифу сума в платіжці за електроенергію зросте на суму до 250 грн. А ще повідомив, що тарифи на електроенергію для населення до кінця року більше не підвищуватимуться.

НКРЕКП у травні збільшила тариф на розподіл електроенергії для кількох обленерго, новації запрацюють з 1 липня. Комісія також оприлюднила проект постанови про встановлення граничних цін на ринку «на добу наперед», внутрішньодобовому ринку та балансуючому ринку. Заплановано, що ця постанова набирає чинності з 30 червня 2023 року, а отже з 1 липня зростуть тарифи для непобутових споживачів, тобто виросте вартість електроенергії насамперед для бізнесу.

Як інформує 24 канал, за словами експертів таке здорожчання вплине на ріст цін товарів та послуг. За словами Богдана Серебреннікова, старшого аналітика аналітичного центру DiXi Group, інший бік підвищення електроенергії для бізнесу - зростання цін на товари та послуги: «Загалом по більшості побутових товарів і послуг ціни можуть зрости максимум до 5%. Саме через можливе здорожчення електроенергії».

А от Юрій Корольчук, експерт Інституту енергетичних стратегій, каже, що здорожчання складе від 5% до 15% - залежно від виду товару чи послуги: «Зверніть увагу, що здорожчання зачепить продукти та товари, виробництво яких потребує значних обсягів електроенергії. А це хлібобулочні вироби, молокопродукти та швейна продукція».

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини