Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 липня завершать дію карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією – КМУ

28 червня 2023, 10:45
601
0
Автор:
Реклама

«З 1 липня завершуємо дію карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу. COVID-19 став для українців важким випробуванням. Усі наші рішення весь цей час були спрямовані на те, аби зберегти життя людей», - заявив Денис Шмигаль, Прем'єр-міністр України.

Окрім того, Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Верховній Раді України прийняти за основу урядовий проект Закону «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України у зв'язку з завершенням карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (реєстр. №9405 від 20.06.2023 р.). Про це повідомив Тарас Мельничук, представник КМУ у парламенті.

Законопроектом пропонується, зокрема, виключити норми, якими передбачено, що під час карантину, встановленого КМУ з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Передбачається внести зміни до низки законів та визнати такими, що втратили чинність:

- Постанову ВРУ від 20 жовтня 2020 року № 937-IX «Про заходи протидії поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та захисту всіх систем життєдіяльності країни від негативних наслідків пандемії та нових біологічних загроз»;

- Постанову ВРУ від 17 листопада 2020 року № 1004-IX «Про своєчасне інформування громадян у разі посилення протиепідемічних заходів з метою належної підготовки до такого посилення»;

- Закон України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб'єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»;

- Закон України «Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Хочешь получить миллионы полезных документов, которые анализируются моментально? Попробуй LIGA360. Самая полная база украинского законодательства и аналитики, алгоритмы действий в рабочих ситуациях. А смарт-фильтры и связи документов помогут получить именно ту подборку материалов, которая вам нужна. Попробуйте LIGA360 сегодня, заказав тестовый доступ. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини