Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова без податківців, митниця без митників – Президент анонсував масштабну реформу

29 червня 2023, 09:14
2746
0
Автор:
Реклама

Президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді з нагоди Дня Конституції пообіцяв радикальну реформу податкової служби та митних органів, зменшення податків та мінімізацію контактів чиновників з громадянами. Це має відбутися взамін на закриття незаконних схем та сумлінність платників податків.

«Наша мета - податкова без податківців, митниця без митників. Автоматичні цифрові процедури», - сказав президент України. Цифровізація дасть колосальні можливості спрощувати відносини в галузі податків, митниці, де є будь-який контакт між громадянином і посадовцем, між бізнесом і чиновником - відзначив глава держави.

Президент підтвердив, що хотів би знизити податки, але це, за його словами, потягне посилену відповідальність: «Україні потрібен новий податковий договір між державною і суспільством, реальна легалізація майна. Але коли Україна переможе ... зниження податків має означати підвищену податкову сумлінність».

Також Володимир Зеленський підкреслив, що зміни відбудуться вже після війни, оскільки зараз, «у час такої війни й очевидної залежності України від співпраці з фінансовими донорами», Україна собі цього дозволити не може.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини