Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд продовжив дію торгової націнки на продукти харчування на період воєнного стану

Реклама

Наступного дня за днем закінчення «ковідного» карантину, тобто із 1 липня 2023 року, діятиме постанова КМУ «Про регулювання цін на окремі види продовольчих товарів та забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану» від 19.06.2023 р. № 650.

Нею встановлено на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування:

- граничний рівень торговельної надбавки (націнки) на продовольчі товари вітчизняного виробництва, крім товарів, маркованих як органічна продукція: борошно пшеничне вищого сорту, молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушки курячі, четвертини тушки курячої), батон та олія соняшникова рафінована, в розмірі не більш як 10% з урахуванням рекламних, маркетингових послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов'язаних з реалізацією відповідних товарів кінцевому споживачу;

- максимальний строк розрахунків за поставлені товари вітчизняного виробництва, крім товарів, маркованих як органічна продукція, а саме: крупа гречана, цукор-пісок, макаронні вироби (вермішель з борошна пшеничного вищого сорту), масло вершкове жирністю 72,5%, вода мінеральна негазована та товари, визначені абзацом другим цього пункту, не пізніше ніж через 10 календарних днів з дня виставлення постачальником таких товарів рахунка для оплати за поставлену продукцію.

Проте варто зауважити, що аналогічний рівень торговельної надбавки (націнки) на такі ж продовольчі товари був встановлений п. 4112 постанови КМУ від 09.12.2020 р. № 1236, яким він передбачався на період дії карантину, але не довше ніж на період воєнного стану та трьох місяців після його припинення чи скасування. Однак цей пункт скасований цією ж постановою № 650.

Одночасно постановою № 650 скасовані, зокрема:

- постанова КМУ "Про заходи щодо стабілізації цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, товари протиепідемічного призначення" від 22.04.2020 р. № 341;

- пункт 414 постанови КМУ від 09.12.2020 р. № 1236, який передбачав на період дії карантину граничний рівень торговельної надбавки на дизпаливо та бензини, проте його дію зупиняли постановою КМУ від 17.05.2022 р. № 594;

- постанова КМУ "Щодо забезпечення стабільної роботи виробників продовольства в умовах воєнного стану" від 26.02.2022 р. № 160.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини