Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Раді знову пропонують повернути виплату середнього заробітку мобілізованим працівникам

Реклама

Зареєстровано законопроект № 9447 від 30.06.2023 року, який врегулює виплату середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу, що проводиться за рахунок коштів Держаного бюджету.

Його мета - зміни до ч. 3 ст. 119 КЗпП в частині повернення виплат середнього заробітку працівникам призваним на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом на підприємствах у яких вони працювали на час призову та компенсації її із бюджету за рахунок коштів Державного бюджету України.

Нардепи звертають увагу, що Законом № 2352, який діє із 19.07.2022 року, виключено норми щодо збереження роботодавцем середнього заробітку працівникам, призваним на військову службу.

До того ж вони звертають увагу, що військовослужбовці ЗСУ, які проходять військову службу в органах військового управління, військових формуваннях чи підрозділах тилового забезпечення оборони нашої держави, зокрема у ТЦК та СП, фактично втратили право на отримання додаткової винагороди на час воєнного стану у розмірі 30 тисяч гривень із розрахунку за повний місяць служби.

Хоча вже діє Закон № 3161, який встановив нові доплати військовослужбовцям і більшу тривалість відпусток.

Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання у рішенні LIGA360:HR. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини