Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд переніс строки проведення атестації робочих місць за умовами праці

4 липня 2023, 16:20
1178
0
Автор:
Реклама

На засіданні уряду 30 червня було внесено зміни до пункту 4 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці. Про це повідомив Тарас Мельничук, представник КМУ в парламенті.

Передбачається, що атестація, строк проведення якої настав у період воєнного стану, за рішенням роботодавця, погодженим із профспілкою, проводиться протягом шести місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану в Україні. Результати атестації, проведеної до введення воєнного стану в Україні, продовжують діяти та використовуються у період воєнного стану та протягом шести місяців з дня його припинення чи скасування.

Раніше ми вже повідомляли, що Мінекономіки пропонує уряду перенести атестацію робочих місць за умовами праці на післявоєнний час. Така пропозиція була обумовлена тим, що під час воєнного стану на деяких підприємствах неможливо своєчасно провести атестацію робочих місць за умовами праці, що позбавляє працівників права на отримання пільг та компенсацій, а також зарахування стажу, який дає право на пенсію за віком на пільгових умовах.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

- «Атестація робочих місць за умовами праці: результати, облік і відповідальність»;

- «Атестація робочих місць за умовами праці: підстави та порядок проведення».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини