Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінив порядок оформлення актів податкових перевірок

Реклама

Зміни в Порядку оформлення результатів документальних перевірок дотримання законодавства України з питань податкового, валютного та іншого законодавства платниками податків, пов'язані із Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг" від 12.01.2023 р. № 2888-IX. Їх внесено наказом Мінфіну від від 05.06.2023 р. № 291.

В акті (довідці) документальної перевірки, зокрема, зазначатимуть:

- дані про електронних гаманців платника податків у банках, інших фінансових установах, небанківських надавачах платіжних послуг/емітентах електронних грошей із зазначенням інформації щодо надання повідомлення про їх відкриття (закриття);

- інформацію про направлення запитів небанківських надавачів платіжних послуг/емітентів електронних грошей;

- виявлені факти порушень небанківськими надавачами платіжних послуг/емітентами електронних грошей встановленого порядку перерахування коштів для сплати сум єдиного внеску;

- у разі встановлення порушення у сфері зовнішньоекономічної діяльності необхідно відобразити такі відомості: найменування небанківського надавача платіжних послуг/емітента електронних грошей, установи резидента, через яку здійснюються розрахунки за договором (контрактом).

Усі потрібні документи для бухгалтера - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, бухгалтерської аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини