Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компанія списала борг ФОП-загальносистемнику: як показувати в додатку 4ДФ

Реклама

В Головному управлінні ДПС у Харківській області пояснили, чи оподатковують та відображають юрособи в додатку 4ДФ суму списаної заборгованості на користь ФОП на загальній системі.

При нарахуванні (виплаті) ФОП доходу від підприємницької діяльності, суб'єкт господарювання та/або самозайнята особа, які нараховують (виплачують) такий дохід, не утримують ПДФО у джерела виплати, якщо ФОП, яка отримує такий дохід, надано копію документа, що підтверджує її державну реєстрацію відповідно до закону як суб'єкта підприємницької діяльності (п. 177.8 ПКУ).

В Довіднику ознак доходів фізичних осіб передбачено, що дохід, виплачений самозайнятій особі відображають у додатку 4ДФ під ознакою доходу «157».

Тож сума списаної юридичною особою заборгованості на користь ФОП на загальній системі, за якою минув строк позовної давності, є доходом такої ФОП.

При цьому, юридична особа суму списаної заборгованості на користь ФОП у додатку 4ДФ відображає під ознакою доходу «157».

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини