Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Банки не доопрацювали програми із платіжками на сплату податків: в ДПС вказали на обов’язкові поля

Реклама

ДПС знову нагадала платникам податків, що із 1 липня 2023 року при сплаті податкових платежів та ЄСВ при заповненні реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції треб користуватись Порядком, затвердженим наказом Мінфіну від 22.03.2023 р. № 148.

Проте в новому поясненні податківці вже врахували, що фінансові установи могли не забезпечити розробку програмного забезпечення в частині використання платниками структурованого формату реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції.

Про цей нюанс ми згадували у новині «Повний перехід на новий формат платіжок при сплаті податків не відбувся: банки отримали час до 1 грудня».

Тож аби надати можливості платниками сплачувати належні платежі до бюджету та фондів соціального страхування у разі, якщо надавач платіжних послуг не забезпечив розробку програмного забезпечення в частині використання платниками структурованого формату реквізиту «Призначення платежу», то таким платникам збережена можливість використання реквізиту «Призначення платежу» в старому форматі (неструктурованому).

Для цього такі надавачі платіжних послуг повинні в найкоротший термін проінформувати своїх клієнтів щодо формату використання ними реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції.

Платникам податків, які під час сплати податкових платежів та ЄСВ використовують структурований формат реквізиту «Призначення платежу», при занесенні даних про «Код виду сплати» та «Додаткову інформацію запису» потрібно використовувати виключно наявні поля платіжної інструкції, а саме поле «Код виду сплати» та поле «Додаткова інформація запису».

Податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини