Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медпрацівники закладів освіти з 1 липня втратили 20% надбавки – чи поверне її Кабмін

14 липня 2023, 16:58
5201
0
Автор:
Реклама

На розгляд громадськості винесли проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. №67». Йдеться про викладення у новій редакції пункту 1 Постанови №67, яка регулює деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти.

Отже, планується запровадити з 1 липня 2023 р. на час дії воєнного стану доплати за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності в розмірі 20 відсотків посадового окладу, визначеного за тарифними розрядами Єдиної тарифної сітки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 р. №1298.

Ну а керівникам закладів освіти Кабмін доручить забезпечити виконання цієї постанови (звісно ж - у разі її ухвалення) виключно в межах фонду оплати праці, затвердженого в кошторисі.

У пояснювальній записці до проекту стверджується, що оплата праці медичних працівників, посади яких передбачені у штатних розписах закладів освіти, залишається на дуже низькому рівні. Так, лікар у закладі освіти, залежно від тарифного розряду, має посадовий оклад з 1 січня 2023 року від 5265 до 6567 гривень. З урахуванням доплат за вислугу років та 20 % за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я медичних працівників закладів освіти державної і комунальної форми власності заробітна плата (нарахована) складає від 7539 до 9193 гривень на місяць.

Отже, існує необхідність збереження рівня оплати праці медичних працівників закладів освіти хоча б на теперішньому рівні, виникла потреба продовжити нарахування доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я.

До 1 липня 2023 року 20-відсоткова надбавка медикам закладів освіти виплачувалася у зв'язку з ковідним карантином. Після скасування останнього зникла і законна підстава для такої виплати. Тож тепер уряду пропонується прив'язати виплату надбавки до воєнного стану.

Що треба знати бухгалтеру про надання і оплату відпусток у 2023 році? Усі потрібні матеріали оновлюються у LIGA360. Слідкуйте за розілом "Персонал" - отримуйте інформацію про зміни законодавства, оплати лікарняних та оподаткування заробітної плати. Замовте свою LIGA360 прямо сьогодні.

    Залиште коментар
    Увійдіть щоб залишити коментар
    УВІЙТИ
    Підпишіться на розсилку
    Головні новини і аналітика для вас по буднях
    Схожі новини