Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може повідомлення про відпустку замінити наказ про надання відпустки – Держпраці

Реклама

Чи вважається ознайомлення працівника з наказом про відпустку, який виданий за два тижні до початку відпустки, повідомленням про початок відпустки - відповіли в Південно-Східному міжрегіональному управлінні Держпраці.

Роботодавцям нагадали про обов'язок письмово повідомити працівника про дату початку відпустки не пізніше як за два тижні до встановленого графіком терміну (ч. 5 ст. 79 КЗпП та ч. 11 ст. 10 Закону України «Про відпустки»).

Наказ про надання відпустки видають на підставі графіку відпусток або заяви працівника. Його надають працівникові для ознайомлення.

Форму такого повідомлення законодавство не встановлює, тому його оформлення має довільний характер.

Якщо конкретна дата початку відпустки визначена графіком відпусток, і графік доведено до працівника під підпис, то роботодавець не пізніше, як за два тижні до встановленого графіком терміну письмово повідомляє працівника про дату початку відпустки. Змін законодавства, щодо письмового повідомлення працівника про дату початку відпустки під час воєнного стану не відбувалося.

Повідомлення про початок відпустки не вважають наказом про відпустку.

В повідомленні відділом персоналу зазначають дату початку відпустки, його підписує начальник відділу кадрів. З повідомленням ознайомлюють працівника, якому буде надано відпустку.

Також переглядайте статтю «Щорічна основна відпустка - 2023: умови надання й оформлення».

Де читати про трудові зміни в умовах воєнного стану? У рішенні LIGA360:HR. Особливості дистанційної роботи, найму і звільнення працівників, бронювання й військового обліку та інші актуальні питання. Замовте LIGA360 - дізнавайтеся першими про найважливіше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини