Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відпусткова пора: як підписується податкова звітність у разі тимчасової відсутності головбуха

Реклама

Для надання права підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, автор (платник) повідомляє про таких осіб контролюючий орган, на обліку в якому перебуває автор (платник), направляючи повідомлення про надання інформації щодо КЕП (далі - Повідомлення) в електронному вигляді за формою згідно з додатком 1 до Порядку № 557.

До Повідомлення вноситься інформація про підписувача (підписувачів), якому (яким) надається право підпису електронних документів. На сформоване Повідомлення першими накладаються КЕП усіх осіб, включених до Повідомлення, у порядку черговості їх внесення до Повідомлення, після них - КЕП керівника і останньою - кваліфікована електронна печатка (за наявності).

Тож, у разі тимчасової відсутності (відпустка, лікарняний) керівника (директора) на сформовану податкову звітність в електронному вигляді накладають КЕП посадових осіб, яким делеговано право підпису, шляхом направлення Повідомлення, яке прийняте контролюючим органом, у такому порядку:

- першим - головного бухгалтера;

- другим - особи, зазначеної у Повідомленні з типом підпису «Директор»;

- третім - кваліфікована електронна печатка (за наявності).

У випадку тимчасової відсутності (відпустка, лікарняний) головного бухгалтера на сформовану податкову звітність в електронному вигляді накладають КЕП керівника (директора) та кваліфікована електронна печатка (за наявності).

Джерело: повідомлення Диканської ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області.

Святкуйте День бухгалтера й аудитора з LIGA ZAKON. Замовляйте LIGA360 своїх професійних потреб - та отримайте від нас подарунок. Скористайтесь святковою пропозицією за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини