Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС перевіряє рівень фіксованих державою цін та торгівельних націнок в період війни

Реклама

Чи проводять податкові органи фактичні перевірки щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) - відповіли в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області.

Тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану в Україні, податкові органи здійснюють держконтроль (нагляд) та спостереження у сфері ціноутворення (пп. 69.27 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» ПКУ).

Податкові органи контролюють дотримання вимог законодавства щодо встановлених державою фіксованих цін, граничних цін та граничних рівнів торговельної надбавки (націнки) шляхом проведення фактичних перевірок.

Фактичну перевірку проводять за наявності хоча б однієї з таких підстав:

- отримання у встановленому законодавством порядку від державних органів або органів місцевого самоврядування інформації, що свідчить про можливі порушення платником податків законодавства про ціни і ціноутворення;

- отримання письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Під час фактичної перевірки податкові органи мають право отримувати від суб'єктів господарювання документи та/або інформацію, які підтверджують вартість придбання товару, що є предметом перевірки.

При виявленні порушень законодавства про ціни і ціноутворення за результатами фактичної перевірки такі порушення зазначають в окремому акті про результати фактичної перевірки, який надсилають до органу, уповноваженого приймати рішення про застосування адміністративно-господарських санкцій за порушення вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Відпустки, податки, звітність та зміни воєнного стану - за будь-якою актуальною темою для бухгалтера легко слідкувати з LIGA360. Читайте всі новини й аналітику на єдиній платформі. Спробуйте рішення LIGA360:Аналітика для бухгалтера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини