Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнення у запас для поранених і випробування для контрактників – змінено закони про військову службу

20 липня 2023, 11:45
5823
0
Автор:
Реклама

Президент підписав закон, який вдосконалює питання виконання військового обов'язку та проходження військової служби. Йдеться про Закон України №2995-IX від 21.03.2023 р., проект якого був внесений у парламент Кабінетом Міністрів.

Яке повідомляє Міністерство оборони, серед іншого, тепер військовослужбовці, які під час дії воєнного стану визнані військово-лікарськими комісіями непридатними за станом здоров'я до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців можуть бути звільнені в запас.

Зміни також торкнулися організації призову, укладення контракту про проходження військової служби, підстав звільнення з військової служби тощо.

Новою стане норма про випробування при прийнятті на військову службу за контрактом, яке є обов'язковим при прийнятті громадян України вперше на військову службу за контрактом (з незначними винятками). Таке випробування встановлюється строком від одного до шести місяців з метою встановлення відповідності військовослужбовця вимогам проходження військової служби за контрактом.

Військовослужбовці, які успішно пройшли випробування, продовжують проходження військової служби за контрактом. З тими, щодо кого встановили невідповідність вимогам проходження військової служби за контрактом, контракт розривається достроково, а подальша доля військовослужбовців залежить від передумов укладення контракту.

Цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування, станом на 19 липня не був опублікований.

Брак інформації є ризикованим для бізнесу. Щоб уникнути цього, скористайтеся Business Help від LIGA360. Надайте вашим співробітникам - керівникам, юристам, бухгалтерам, HR - усю потрібну інформацію для ухвалення рішень. Тільки зараз на акційних умовах.

Нагадаємо, що учасники бойових дій мають право на додаткову оплачувану відпустку. Детальніше про це читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини