Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердить новий порядок звітування про витрачені на відрядження бюджетні кошти

Реклама

21 липня 2023 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік» від 29.06.2023 р. № 3166-IX.

Серед його норм - доповнення до Прикінцевих положень Закону України "Про Державний бюджет України на 2023 рік».

Зокрема, передбачено, що суми та склад витрат на відрядження, порядок звітування про використання коштів, виданих на відрядження, та інші питання щодо відшкодування витрат на службові відрядження державних службовців, а також інших осіб, що направляються у відрядження підприємствами, установами та організаціями, які повністю або частково утримуються (фінансуються) за рахунок бюджетних коштів, визначаються КМУ.

При цьому наразі суми та склад витрат на відрядження державних службовців, та інших працівників бюджетної сфери, визначає постанова КМУ від 02.02.2011 р. № 98.

Проте вона не визначає чітко порядок звітування про використання коштів, виданих на відрядження. Ці моменти більш деталізовані в Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, яка затверджена наказом Мінфіну від 13.03.1998 р. № 59.

Тож схоже тепер усі питання відряджень працівників, які здійснюються бюджетним коштом, буде визначати Кабмін.

Нагадаємо, що оновлена форма звіту про використання коштів на відрядження або під звіт діє із 13 липня.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини