Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові вимоги до реклами – євроінтеграційний Закон

21 липня 2023, 10:05
421
0
Автор:
Реклама

2 липня 2023 р. набрав чинності новий закон, який удосконалює систему регулювання правовідносин у сфері реклами. Йдеться про Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо імплементації норм європейського законодавства у національне законодавство України шляхом імплементації окремих положень acquis ЄС у сфері аудіовізуальної реклами (Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Директиви Європейського парламенту та Ради 2010/13/ЄС про аудіовізуальні медіа послуги від 10 березня 2010 року зі змінами, внесеними Директивою (ЄС) 2018/1808 від 14 листопада 2018 року) та до деяких інших законів» від 30.05.2023 р. №3136-IX.

Закон регулює відносини, пов'язані зі створенням та поширенням реклами у різних її формах та з використанням різних засобів її поширення, визначає правові засади діяльності в Україні суб'єктів у сфері реклами, а також засади державного управління, регулювання та нагляду (контролю) у цій сфері.

Крім того, передбачене, зокрема, введення терміну й регулювання "продакт-плейсмент", встановлення критеріїв, за якими реклама вважається такою, що потрапляє під юрисдикцію України, заборона будь-якої реклами резидентів країни-агресора і розширення заборони вміщувати в рекламі твердження та/або зображення, які є дискримінаційними та/або розпалюють ненависть, ворожнечу чи жорстокість до окремих осіб чи груп осіб за ознаками, зокрема, віку, етнічної належності, сексуальної орієнтації, інвалідності, за іншими ознаками.

Закон також передбачає уточнення регулювання соціальної реклами, збільшення до 20% квоти реклами (яка розраховується не погодинно, а для часових проміжків з 6.00 до 18.00 та з 18.00 до 24.00) в лінійних аудіальних та аудіовізуальних медіа, спрощення правил переривання рекламою трансляції фільмів (за виключенням серіалів та документальних фільмів), програм новин та програм для дітей (не частіше одного разу кожні 30 хвилин) тощо.

LIGA360 має відповіді на будь-яке питання бухгалтера. Понад 1200 алгоритмів дій, особисті консультації експертів, новини й аналітика з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини