Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нові дати початку відпустки у зв'язку з вагітністю – підписано Закон про зміни у КЗпП і Закон про відпустки

27 липня 2023, 09:20
5385
0
Автор:
Реклама

Президент Володимир Зеленський підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей використання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами" від 13.07.2023 р. №3238-IX. Ми розповідали про відповідний законопроект №9271 у публікації «Вагітна жінка сама зможе визначати дату початку декретної відпустки - Рада прийняла Закон».

Нагадаємо, що законопроект №9271 передбачав надання працюючим жінкам права (у разі відсутності медичних протипоказань) за власним бажанням розпочинати відпустку у зв'язку з вагітністю та пологами ближче до очікуваної дати пологів, а також переносити невикористані дні відпустки на період після пологів. Але при цьому загальна тривалість відповідної відпустки, передбачена КЗпП та Законом про відпустки, не змінилася.

Якщо ж вагітна жінка не має наміру починати відпустку у звязку з пологами пізніше або для цього існують медичні протипоказання, то відповідну відпустку їй будуть надавати традиційно, як і зараз.

Не витрачайте час на пошук аналітики на різних ресурсах. Тепер усі видання LIGA ZAKON для бухгалтерів доступні у рішенні LIGA360. А ще ти можеш налаштувати свою стрічку професійних новин та обраних посилань для роботи. Замовляй LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини